Er is een fout opgetreden, probeer het later opnieuw.

Op de hoogte blijven via onze nieuwsbrief?

News - Nucleaire technologie in de ruimtevaart
News - Nucleaire technologie in de ruimtevaart

World Space Week van 4 tot 10 oktober, het grootste event op aarde over de ruimte!

World Space Week is een jaarlijks initiatief van de Verenigde Naties. Sinds de eerste editie in 1999 groeide World Space Week ondertussen uit tot het grootste event over ruimtevaart. Bijna 3000 events in meer dan 85 landen zullen gedurende een week lang ruimtevaart en -onderzoek in de verf zetten. In ons land organiseert het Studiecentrum voor Kernenergie een studiedag in aanwezigheid van astronaut Frank De Winne.

Nucleaire technologie: essentieel in de ruimtevaart

Misschien verrassend of weinig gekend, maar nucleaire technologie speelt een essentiële rol in de ruimtevaart en ruimtevaartonderzoek. Of het nu gaat om de propulsie en aandrijving van ruimteveren, van sondes of de Marsrover 'Curiosity'; het onderzoek naar de bescherming tegen kosmische straling tijdens toekomstige bemande ruimtemissies zoals naar Mars; of het zoeken naar oplossingen voor voedsel en drinkbaar water tijdens zo’n lange missies. Nucleaire technologie is essentieel, en zonder kerntechnologie is ruimtevaart niet mogelijk.

International Space Sation (ISS)

6 oktober: studiedag SCK·CEN

Naar aanleiding van World Space Week organiseert het Studiecentrum voor Kernenergie (SCK·CEN) een studiedag over het onderwerp op vrijdag 5 oktober. Eén van de gastsprekers is de Belgische astronaut Frank De Winne. Het SCK·CEN is één van de grootste Belgische onderzoekscentra, en poinier inzake ruimte-onderzoek. Het geniet wereldwijde bekendheid en doet regelmatig experimenten aan boord van het International Space Station. Tijdens zijn verblijf in de ruimte werkte Frank De Winne mee aan onderzoek van het SCK·CEN om op termijn verre bemande ruimtereizen (zoals naar Mars) mogelijk te maken.

Meer info over de studiedag vind je hier.

Sleutelwoorden bij dit artikel

Dit kan u ook interesseren…

Nucleair Forum: wie zijn wij?

Het Nucleair Forum verenigt het merendeel van de ondernemingen en instellingen die actief zijn in de toepassingen van kerntechnologie. Het Nucleair Forum wil de referentie bij uitstek zijn over kerntechnologie, zowel voor de pers, voor de beleidsverantwoordelijken als voor het grote publiek. Ontdek meer