Er is een fout opgetreden, probeer het later opnieuw.

Op de hoogte blijven via onze nieuwsbrief?

News - Centrale van Westinghouse AP1000® gaat brandstof laden
News - Centrale van Westinghouse AP1000® gaat brandstof laden

Centrale van Westinghouse AP1000® gaat brandstof laden

Westinghouse Electric Company, China State Nuclear Power Technology Corporation (SNPTC) en CNNC Sanmen Nuclear Power Company Limited (SMNPC) hebben aangekondigd dat 's werelds eerste reactor van de AP1000-kerncentrale in Sanmen de vergunning voor brandstofbelading heeft ontvangen van de Chinese National Nuclear Safety Administration (NNSA) en is begonnen met het laden van de eerste brandstof.

Kernenergie in volle ontwikkeling in China: elektriciteit met schone lucht

“Vandaag hebben we een geweldige mijlpaal bereikt voor Westinghouse en onze AP1000-kerncentraletechnologie,” aldus José Emeterio Gutiérrez, President en CEO van Westinghouse. “Dit is de volgende belangrijke stap in het leveren van 's werelds eerste AP1000-centrale aan onze klant en het tonen van de voordelen van onze geavanceerde passieve veiligheidstechnologie aan de wereld.”

Sanmen Unit 1 heeft met succes alle benodigde functionele tests en technische, veiligheids- en Chinese regelgevingsbeoordelingen afgerond. Het brandstofbeladingsproces wordt gevolgd door initiële kriticiteit, initiële synchronisatie met het elektriciteitsnet en conservatief, stapsgewijs testen van de energiestijging, totdat alle tests veilig en met succes zijn voltooid op 100% vermogen.

“Deze belangrijke mijlpaal in het project markeert de start van het definitieve inbedrijfstellingsprogramma voor Sanmen Unit 1,” stelde David Durham, Senior Vice President New Projects Business bij Westinghouse. “Ik heb er alle vertrouwen in dat onze teams op het hoogste niveau zullen blijven werken, zowel in het Sanmen-, als in het Haiyang- en Vogtle-project, en ten behoeve van onze voortdurende ondersteuning aan de wereldwijd opererende vloot.”

In een reactie op Westinghouse's partnerschap met de Chinese overheid en leveranciers als belangrijkste bijdrage aan de succesvolle levering van schone energie, verklaarde Gavin Liu, President - regio Azië: “Westinghouse is er trots op een partner te zijn in het vooruitstrevende nucleaire energieprogramma van China, een inspanning die de Chinese economie zal voorzien van elektriciteit met schone lucht. Door technologieoverdracht, lokalisatie en infrastructuurontwikkeling wordt de samenwerking van Westinghouse met onze Chinese partners voortgezet, en zo ondersteunt het bedrijf de ontwikkeling van de kernenergiesector in China.”

In 2007 won Westinghouse met succes het bod voor de generatie III+ kerncentraleprojecten van China om twee AP1000-reactoren te bouwen in Sanmen in de provincie Zhejiang, en twee reactoren in Haiyang in de provincie Shandong. Het bedrijf heeft momenteel twee additionele reactoren in aanbouw in de Vogtle Electric Generating Plant nabij Waynesboro, Georgia.

Sleutelwoorden bij dit artikel

Dit kan u ook interesseren…

Nucleair Forum: wie zijn wij?

Het Nucleair Forum verenigt het merendeel van de ondernemingen en instellingen die actief zijn in de toepassingen van kerntechnologie. Het Nucleair Forum wil de referentie bij uitstek zijn over kerntechnologie, zowel voor de pers, voor de beleidsverantwoordelijken als voor het grote publiek. Ontdek meer