Er is een fout opgetreden, probeer het later opnieuw.

Op de hoogte blijven via onze nieuwsbrief?

News - Werfsimulator ECS: focus op veiligheid, beveiliging en innovatie
News - Werfsimulator ECS: focus op veiligheid, beveiliging en innovatie

ECS opent nieuwe werfsimulator op zijn site nabij Antwerpen

De nieuwe werfsimulator werd donderdag officieel ingehuldigd. Met deze nieuwe simulator toont ECS haar ambitie om de referentie te blijven op vlak van nucleaire en klassieke veiligheidsopleidingen.

De opleidingen die ECS aanbiedt in de nieuwe werfsimulator zijn onder andere gericht op de nucleaire sector, de petrochemie, de chemie, het onderhoud en de industriële elektriciteit. De doelgroep bestaat niet alleen uit werknemers die zelf op de werf staan. Ook ingenieurs en andere actoren uit de ontwerpfase kunnen veel leren in de werfsimulator, bijvoorbeeld hoe hun plannen in de praktijk werken.

Naast de theoretische kennis, is het aanleren van het veiligheidsgedrag in de praktijk van cruciaal belang. In de werfsimulator leren cursisten welke handelingen ze moeten stellen bij specifieke activiteiten in een nucleaire centrale of een industriële omgeving. Ervaren begeleiders van ECS helpen hen om hun eigen gedrag te analyseren.


 Meer info via http://www.e-c-s.be

Sleutelwoorden bij dit artikel

Dit kan u ook interesseren…

Nucleair Forum: wie zijn wij?

Het Nucleair Forum verenigt het merendeel van de ondernemingen en instellingen die actief zijn in de toepassingen van kerntechnologie. Het Nucleair Forum wil de referentie bij uitstek zijn over kerntechnologie, zowel voor de pers, voor de beleidsverantwoordelijken als voor het grote publiek. Ontdek meer