Er is een fout opgetreden, probeer het later opnieuw.

Op de hoogte blijven via onze nieuwsbrief?

News - België speelt voortrekkersrol binnen medische nucleaire industrie
News - België speelt voortrekkersrol binnen medische nucleaire industrie

Trends-Tendances: België speelt voortrekkersrol in medische nucleaire industrie

De nieuwste radiofarmaceutische geneesmiddelen vertienvoudigen de kans op genezing van kanker. En zo ook de vooruitzichten van de opbrengst van deze economische sector. Trends-Tendances publiceerde een artikel over de medische nucleaire industrie, die goed is voor 4.700 directe en indirecte jobs in België.

Belgische ondernemingen en universiteiten spelen een voortrekkersrol in dit domein. En nog meer, in deze sector is een delokalisatie van de activiteiten niet makkelijk. Lees er alles over in het artikel (in het Frans) dat u hier bovenaan de pagina terugvindt.

Nucleaire geneeskunde in de kijker op National Geographic

De documentaire « Nuclear Lifeline » op National Geographic laat u de cruciale rol ontdekken die nucleaire technologie speelt in ons dagelijks leven vandaag en morgen... en de essentiële rol die België speelt op vlak van nucleaire technologie. Denk daarbij aan de toepassingen in geneeskunde of gezondheid. Of ook in voeding, landbouw en watervoorziening; deze zijn essentieel geworden door de grotere impact van klimaatverandering. Het Nucleair Forum heeft samengewerkt aan de ontwikkeling van deze twee reportages.

In de eerste aflevering volgt de crew van National Geographic de race tegen de klok van medische radio-isotopen. Het gaat van de productie van deze radio-isotopen in de reactor van het SCK•CEN in Mol, over de omzetting van deze isotopen in radiofarmaceutische producten bij het IRE in Fleurus, tot de gespecialiseerde en precieze logistiek en transport via de luchthaven van Zaventem naar de patiënt in een ziekenhuis in Madrid.

Bekijk hieronder de volledige aflevering!


Sleutelwoorden bij dit artikel

Dit kan u ook interesseren…

Nucleair Forum: wie zijn wij?

Het Nucleair Forum verenigt het merendeel van de ondernemingen en instellingen die actief zijn in de toepassingen van kerntechnologie. Het Nucleair Forum wil de referentie bij uitstek zijn over kerntechnologie, zowel voor de pers, voor de beleidsverantwoordelijken als voor het grote publiek. Ontdek meer