Er is een fout opgetreden, probeer het later opnieuw.

Op de hoogte blijven via onze nieuwsbrief?

News - Welke energiemix wil u in de toekomst?
News - Welke energiemix wil u in de toekomst?

Publieke consultatie gaat vandaag van start en geeft elke Belg de mogelijkheid zijn of haar voorkeur uit te spreken over de energiebevoorrading van de toekomst.

De publieke consultatie is van start gegaan, een gemeenschappelijk initiatief van de vier Belgische energieministers. Gedurende drie weken zal iedereen die dat wenst, via een website zijn/haar mening kunnen geven over het huidige en toekomstige energiebeleid van ons land.

Dit voorjaar werden ook al de energiesector zelf, de werkgevers en de milieubeweging gehoord. Via een website lanceert de overheid vandaag de “publieke consultatie”. Nu is het aan de burger - aan u dus - om uw mening geven over het energiebeleid van de toekomst. De vragen gaan over de productie van energie, de energiemarkt en het energiebeleid.

De resultaten van deze enquête zullen meegenomen worden in de discussies omtrent de energietoekomst van ons land. Dat moet tegen het einde van het jaar leiden tot een omvattend akkoord. Daarmee moet de sector duidelijkheid krijgen over het energiebeleid voor de komende decennia, en kunnen ze hun investeringen daarop afstemmen.

De publieke consultatie kan ingevuld worden via de volgende link: www.energiepact2050.be

Dit kan u ook interesseren…

Nucleair Forum: wie zijn wij?

Het Nucleair Forum verenigt het merendeel van de ondernemingen en instellingen die actief zijn in de toepassingen van kerntechnologie. Het Nucleair Forum wil de referentie bij uitstek zijn over kerntechnologie, zowel voor de pers, voor de beleidsverantwoordelijken als voor het grote publiek. Ontdek meer