Er is een fout opgetreden, probeer het later opnieuw.

Op de hoogte blijven via onze nieuwsbrief?

News - World Energy Markets Observatory, Capgemini
News - World Energy Markets Observatory, Capgemini

Kernenergie blijft essentiële complement voor hernieuwbare energie

De snelle opmars van hernieuwbare energie is "onvermijdelijk" omwille van zijn economische concurrentiekracht, maar kernenergie blijft voorlopig een essentiële aanvulling, aldus Capgemini in het WEMO rapport dat woensdag is gepubliceerd. Niet alleen om de klimaatdoelstellingen te halen (vermindering van de CO2-uitstoot en beperking van de opwarming van de aarde tot 2 graden), maar ook om de stroombevoorrading te waarborgen en de elektriciteitsprijzen stabiel te houden tijdens de energietransitie.

De groei van hernieuwbare energiebronnen zal naar verwachting worden voortgezet "ondanks de investeringen die nodig zijn om de intermittentie en het gedecentraliseerde karakter van hernieruwbare energie aan te pakken", aldus Colette Lewiner van Capgemini. Volgens het rapport blijft kernenergie nodig "als programmeerbare en koolstofvrije aanvulling op hernieuwbare energiebronnen".

Eerder deze week kondigde Frankrijk aan dat de geplande afbouw van kernenergie niet haalbaar is. "Het is niet mogelijk om tegelijk kerncentrales te sluiten, én de elektriciteitsproductie koolstofarm te houden sluiten. En zelfs in een scenario waarbij hernieuwbare energie op termijn andere energiebronnen zal vervangen, zou hernieuwbare energie waarschijnlijk niet in staat zijn om de continuïteit van de elektriciteitsvoorziening te garanderen", aldus nog Colette Lewiner.

Lees het volledige rapport hier https://www.capgemini.com/news/capgeminis-world-energy-markets-observatory-report-2017/

Sleutelwoorden bij dit artikel

Dit kan u ook interesseren…

Nucleair Forum: wie zijn wij?

Het Nucleair Forum verenigt het merendeel van de ondernemingen en instellingen die actief zijn in de toepassingen van kerntechnologie. Het Nucleair Forum wil de referentie bij uitstek zijn over kerntechnologie, zowel voor de pers, voor de beleidsverantwoordelijken als voor het grote publiek. Ontdek meer