Er is een fout opgetreden, probeer het later opnieuw.

Op de hoogte blijven via onze nieuwsbrief?

News - Belgische elektriciteitsmix februari 2018
News - Belgische elektriciteitsmix februari 2018

Belgische elektriciteitsmix februari '18: kernenergie en zonne-energie pieken

Elk maand publiceert ELIA, de beheerder van het Belgische elektriciteitsnet, de cijfers van de energiemix. Deze mix bevat het aandeel van de verschillende energiebronnen die voor België elektriciteit opwekken. Kernenergie produceerde meer dan de helft van onze elektriciteit en dus het merendeel van onze koolstofarme elektriciteit. Dankzij de zonnige dagen in februari, was de zonne-productie bovengemiddeld. Ontdek hier de cijfers.

Belgische elektriciteitsmix voor twee derde koolstofarm, dankzij kernenergie en een recordmaand voor zon

In februari scheen de zon maar liefst 149 uren, dat is het dubbele van het maandgemiddelde voor februari (bron: KMI) en een nieuw maandrecord (het vorige dateerde van februari 2003 met 148 uren zon). Die overvloedige zon weerspiegelt zich ook in de maandelijkse ELIA-cijfers. Maar liefst 4% van de geproduceerde elektriciteit is afkomstig van zonnepanelen. Ter vergelijking: in januari 2018 was zonne-energie goed voor 2,5% van de geproduceerde elektriciteit. Kernenergie leverde in februari 90% van alle koolstofarme elektriciteit, zon en win samen de andere 10 procent.

Om de klimaatdoelstellingen op termijn te halen, zullen we alle bestaande CO2-arme oplossingen moeten gebruiken: kernenergie, wind, zon, en waterkracht.

De elektriciteitsmix van februari 2018 zag er als volgt uit:

  • kernenergie: 57%
  • zonne-energie: 4%
  • windenergie: 2%
  • fossiel en andere: 37%

Meer info: www.elia.be

De Belgische elektriciteitsmix van februari 2018 (bron : ELIA)

Sleutelwoorden bij dit artikel

Dit kan u ook interesseren…

Nucleair Forum: wie zijn wij?

Het Nucleair Forum verenigt het merendeel van de ondernemingen en instellingen die actief zijn in de toepassingen van kerntechnologie. Het Nucleair Forum wil de referentie bij uitstek zijn over kerntechnologie, zowel voor de pers, voor de beleidsverantwoordelijken als voor het grote publiek. Ontdek meer