Er is een fout opgetreden, probeer het later opnieuw.

Op de hoogte blijven via onze nieuwsbrief?

News - De Belgische elektriciteitsmix in juni 2018
News - De Belgische elektriciteitsmix in juni 2018

Belgische elektriciteitsmix in juni 2018

Elk maand publiceert ELIA, de beheerder van het Belgische elektriciteitsnet, de cijfers van de energiemix. Deze mix bevat het aandeel van de verschillende energiebronnen die voor België elektriciteit opwekken: gas, kernenergie, windenergie, zonne-energie. In juni produceerden de Belgische kerncentrales 50% van onze elektriciteit.

Belgische elektriciteitsmix voor twee derde koolstofarm, dankzij kernenergie, wind en zon

In juni scheen de zon volop. Die overvloedige zon weerspiegelt zich ook in de maandelijkse ELIA-cijfers. Maar liefst 6 procent van de geproduceerde elektriciteit is afkomstig van zonnepanelen. Samen met wind- en kernenergie leverden zonnepanelen twee derde van alle elektriciteit deze maand, en samen zorgden ze ervoor dat er weinig CO2 in de atmosfeer terecht kwam. 

De elektriciteitsmix van juni 2018 zag er daarom als volgt uit:

  • Kernenergie: 50 %
  • Windenergie: 5 %
  • Zonne-energie: 6 %
  • Fossiele energie & andere: 39 %

Om de klimaatdoelstellingen op termijn te halen, zullen we alle bestaande CO2-arme oplossingen moeten gebruiken: kernenergie, wind, zon, en waterkracht.

Volg hier de dagelijke elektriciteitsproductie en CO2-uitstoot.

De Belgische elektriciteitsmix in juni 2018 (bronnen: ELIA & IPCC).

Dit kan u ook interesseren…

Nucleair Forum: wie zijn wij?

Het Nucleair Forum verenigt het merendeel van de ondernemingen en instellingen die actief zijn in de toepassingen van kerntechnologie. Het Nucleair Forum wil de referentie bij uitstek zijn over kerntechnologie, zowel voor de pers, voor de beleidsverantwoordelijken als voor het grote publiek. Ontdek meer